Ay Ay Bebeklerin Uyku İhtiyacı Nedir?

İhtiyaç duyulan uyku miktarı bebekten bebeğe ve yaştan yaşa farklılık gösterebilir. Bebeğinizin uyku gereksinimleri benzersiz olsa da bebeğinizin ihtiyaç duyduğu uyku miktarı büyüdükçe yavaş yavaş azalacaktır.

Bebeğinizin kendi biyolojik uyku ritimlerine göre uyumasına izin vermek, muhtemelen belirli uyku miktarlarını hedeflemekten daha önemlidir. Gün boyunca bebeğinizin biraz uykulu olduğunu fark edeceksiniz. Bebeğinizin bu zamanlarda biraz ertelemesine izin verin, uyku kalitesi daha iyi olacaktır.

Bebeğinizin biraz daha fazla veya biraz daha az erteleme süresine ihtiyacı olsa da, Amerikan Ulusal Uyku Vakfı’nın uyku süresi önerisine göre ilk iki yılında bebekler için önerilen toplam uyku miktarları şu şekildedir:

  • Yenidoğan (0-3 ay): Günde 14-17 saat arası uyuması önerilir , ancak günde 11-19 saat de uygun olabilir. Yeni doğmuş bir bebek gece ve gündüz arasındaki farkı bilmez ve muhtemelen ilk birkaç hafta daha kısa aralıklarla – bir seferde yaklaşık 2 ila 3 saat – uyur, çünkü beslenmeleri ve değiştirilmeleri gerekir.
  • 4-11aylık bebekler:  Yaklaşık 4 aydan 11 aya kadar çoğu bebeğin günde 12-15 saat uyuması önerilir, ancak 10-18 saat uygun olabilir.
  • 12-24 aylık bebekler: 12 aydan 24 aya kadar bebeklerin günde 11-14 saat uyumaları önerilir, ancak günde 9-16 saat uygun olabilir.
  • 3-5 yaş çocuklar: Ortalama 10-13 saat uyku çocuklar için normal kabul edilmektedir.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir